Tulipas pyörähdettyä jouluna Suomessa. Ja lunta oli vaikka kuinka paljon. Ihan siis siellä etelässäkin. Ei ollut hetkenkään pelkoa, että lumet sulaisivat kesken loman. Hiihtämässä en käynyt, luistelemassa en käynyt (luistemet olivat kyllä hollilla pariin kertaan) ja mäkeä en laskenut. Sen sijaan pohrasin hangessa useampaan kertaan lastenvaunuja työntäen tai vetäen, mikä milloinkin onnistui parhaiten.

Joulu sujui perinteisissä merkeissä ja nappulakin sai tavata joulupukin jo ensimmäisenä joulunaan! Hän pääsi istumaan serkkutyttöjen kanssa pukin syliin ja jotenkin se pieni, mutta niin ulottuva käsi hakeutui pukin parralle. Pari kertaa nappula ehti siitä nykäistä, ennen kuin ehdin väliin. Mitään peruuttamatonta vahinkoa ei päässyt käymään... Joulupukin tuomisina oli kaikenlaista mukavaa. Nyt vajaassa viikossa ovat tutuimmiksi tulleet Ipanapan Talvilaulut ja Iltalaulut. Talvilauluista löytyy Lumi oli sopivan soft, joka on nyt pyörinyt minun päässä nyt jokusen päivän (puoliksi omalla sanoituksella): "Ipana oli mäen päääääällä Ukin vieressä, Noora oli mäen aaalla pulkassa, Mira oli keskeeellä sitä mäkeä, ja lumi oli sopivan soft." 

Nyt kotiin päästyä on taas etenkin nassikalla ollut totuttelemista kun ei ole niin paljon hyörinää ja pyörinää ympärillä. Lisäksi kahdeksan kuukauden eroangsti on iskenyt kunnolla ja äitiä ei tunnu pääsevän tarpeeksi lähelle millään. Voi niitä ryömimisen alkeilla suoritettuja syliin heittäytymisiä. Aika suloista, mutta usein myös aika rasittavaa... varmasti etenkin siinä vaiheessa kun isäntä ensi viikolla palaa töihin ja kotona pitäisi saada jotain itsekin aikaiseksi.