Jahas. Nizza tuli käytyä ja nyt yritän buukkailla seuraavaa matkaa. Vuorossa on Suomi. Minun ja SASin nettisivujen yhteistyö ei vain näytä toimivan, joten täytynee yrittää myöhemmin uudelleen (miten buukkaus voi jäädä jumiin kun en ole täyttänyt matkaseuralaisen titteliä kun ei ole mitään matkaseuraa?!?! #"*#%).

Nyt jos tässä hieman rauhoittuisi niin voisin jopa kertoilla vähän Ranskan reissustani. Phuuuh. Phuuuuuuuuh.

Keväinen Etelä-Ranska oli piristävä kokemus. En olisi uskonut että ehdin ja jaksan siellä niiinkin paljon kuin jaksoin tämän pötsin kanssa. Energiaa tuntui löytyvän paljon enemmän kuin kotosalla. Sateilta en täysin välttynyt, mutta onneksi pahin sadepäivä oli shoppailupäivä, joten mitään katastrofia sää ei aiheuttanut. 

Ensimmäisen päivän ohjelmassa oli Chagallin ja Matissen museot. Kumpikaan taiteilija ei kuulu ihan suosikkeihini, mutta tulipa nähtyä näiden kahden "paikallisen" herran edesottamuksia. Suurimman tunnemyrskyn (naurukohtauksen) aiheutti lappu "hanging in progress" Chagallin museossa. Mitään tähän viittaavaa museosta ei kuitenkaan löytynyt, mikä oli helpotus. Taiteen nimissä kukaan ei siis killunut hirttosilmukassa.

Keväinen ja aurinkoinen sää suosi seuraavien päivien St-Paul de Vencen ja Monacon reissuja. St-Paul oli kiva yllätys. Pikkuinen kylä vuoren rinteellä, paikka oli melkeinpä liian idyllinen. Turistikrääsän sijasta (tai lisäksi) pikkuliikkeet toimivat gallerioina, joten kylällä on hieman tyylikkäämpi ilme kuin monilla vastaaville paikoilla. Suosittelen. 

Monaco ei tarjonnut suuria yllätyksiä, mutta mukava sielläkin oli käydä. Casinon edusta, sen viereinen Cafe de Paris, satama, vanha kaupunki ja palatsi tuli vilkaistua.

Nyt täytyy kehaista julkista bussiliikennettä. Lentokenttäbussi maksoi 4 euroa, mutta kaikki muut matkat maksoivat vain euron. Riippumatta siis siitä kuljitko bussilla kaksi pysäkinväliä vai 25 kilometriä. Vaikuttavaa.

Nizzassa testasin pari onnetonta ravintolaa ja pari oikein hyvää. Shoppailussa pidin kohtuuden: laukku, koru, aurinkolasit itselleni (tai aurinkolaseja en ostanut vaan saan ne synttärilahjaksi ensi viikolla) ja sitten parit epäkäytännölliset mutta supercoolit vauvanvaatteet. 

Paikoilla mahtui hyvin liikkumaan ja mihinkään ei tarvinnut jonotella näin sesongin ulkopuolella. Ja sää oli tosiaan jo mukavan keväinen, ulkona pystyi syömään/kahvittelemaan/jätskittelemään päiväsaikaan.

Noniin, ehkä olisi taas aika yrittää buukata seuraavia lentolippuja...