Viimeistä työviikkoa viedään ja viikonloppuna se iski – viime hetken työstressi. Näin unta meileistä, kirosin kun en ollut ottanut konetta kotiin, jotta olisin voinut tehdä vähän töitä jne... Rynnin tänään ajoissa töhin ja tein pahiten mielessä kummitelleet työt ja nyt sitä taas ihmettelee, miten ihmeessä täällä jaksaa vielä neljä päivää. Nooh, eiköhän se tästä, to do –listan avustuksella.

 

Ikeassa on tullut juostua kahdeksan päivän aikana neljä kertaa. Ja ainakin yksi kerta on vielä tiedossa. Tosin viiden tunnin visiistit ovat vaihtuneet puolen tunnin käväisyihin. Aivan mieletöntä säätöä saa aikaiseksi hankkimalla kaappeja. Onneksi minä en niitä kymmenien kilojen pakkauksia roudaile edestakaisin.

 

Kevättakin käyttö taitaa olla täysin kiellettyä tänä keväänä. Tänne on tulossa räntäsateita huomiseksi. Huippua. Katsoin noita aikaisempia kirjoituksiani ja huomasin, että puhun niissä jatkuvasti kevättakista. Taitaa siis olla selityksen paikka. Kun en omiin lämpöisiin takkeihini enää mahdu, olen pian pari kuukautta kulkenut lainatakissa, jota nimitän koiranvaipaksi. Nimitys johtuu siitä, että minulla on takki päällä samanlainen tunne kuin tyttökoirilla juoksuaikaan juoksuaikapöksyissään. HÄVETTÄÄ! Tällä viikolla palautan takin varmasti. Aivan varmasti.

 

Vauvakamoja ei ole tullut hankittua lainkaan sitten Nizzan reissun käytännöllisten hankintojen. Viikonloppuna piti tehdä listaa hankinnoista, mutta kun tuo Ikea näytti saavan kaiken huomion. Ja tuli tässä viimein luettua lista tavaroista mitä pitäisi ottaa mukaan synnytysreissulle - en ollut uskoa silmiäni. Täytyy tarkistaa lista vielä neuvolassa, mutta listan mukaan sairaalaan pitäisi ottaa lähestulkoon koko kahden päivän varustearsenaali vauvalle ja äidille. Minä kun olin ajatellut, että saan heilua hehkeänä sairaalan pyjamissa ja vauvalla olisi mätsäävä pipo ja puku muiden poikavauvojen kanssa. Eijei, omat kamat messiin vaan. Vaipat kanssa.

Kotona on siis sopiva puolivalmiiden kalusteiden kaaos, työt kummittelevat mielessä kotona, mutteivat töissä, ja vauvan tulosta talouteen kertoo vain maha. Hyvin menee. Kyyyllä se tästä kun ei tarvitse enää ensi viikolla töihin raahautua. Eikö niin?