Hyvinhän se on tiedossa, että lapset kasvavat. Vauvat etenkin. Mutta nyt minulla on pieniä vaikeuksia hyväksyä, ettei täällä kotona ole enää pikkuvauvaa vaan isovauva.

Saimme muutama kuukausi sitten melkoisen satsin second hand -vaatteita käyttöömme. Mukana oli muutamat haalarit, sellaiset pehmoiset, lämpimät, ei mitkään ulkohaalarit. Ajattelin, että nämäpä ovat hyvät talvella kun nappulan pakkaa vaunuihin vällyjen alle, kokoakin tuntui haalareissa olevan riittävästi. Luulo ei ole tiedon väärti, niin! Sillä nyt kun ilmat ovat kylmenneet ja ajattelin ottaa haalarit käyttöön, ovat kaksi kolmesta haalarista liian pieniä ja yksi mahtuu juuri ja juuri, kunhan alla ei ole kovin paksuja vaatteita. Jesh, eivätkä nuo ole ainoat talvisemmat vaatteet, joista on kasvettu ulos ennen talvea.

Vaunujen vauvakoppa meni myös eilen vaihtoon ja nyt tilalla on lastenistuin. Sellainen missä nappula voi istuskella ja katsella maailman menoa. Tosin toistaiseksi siinäkin on ihan vain makoiltu... Minä niin pidin siitä vauvakopasta. Ja kyllä nappulakin mielestäni ihmetteli uutta menopeliään. Mitäs kasvaa niin vauhdilla.

Babysitteri on ollut kova hitti jo kuukausia. Siinä on ollut kiva katsella kodin menoa vähän istuvammasta asennosta, on rauhoituttu suurista itkuista, opittu keinumaan raisusti ja viihdytty itsekseen kun imuri on riehunut ympärillä. Vielä sitteriin MAHTUU istumaan ainakin vähäksi aikaa, mutta meno kojeessa on niin villiä, että se narisee liitoksistaan. En ole uskaltanut katsoa mikä on painoraja käyttäjälle... Babybjörn-vauvarepun, jossa myös hyvin viihdytään, painoraja on 10 kiloa ja luulenpa että neuvolan vaaka kolkuttelee tuota maagista lukua tällä viikolla.

Ennen myös värikäs leikkimatto oli hitti. Sen yläpuolella roikkuu kehikossa kauden hittileluja ja siinä on aika saatu kivasti kulumaan. Matolle mahtuisi edelleen makoilemaan, mutta nyt siinä ei enää viihdytä. Pitäisi olla live-seuraa jatkuvasti.

Pääsinpä juuri ajattelemasta, että onpa mukavaa kun nappula on nukkunut yli puoli tuntia (eli 35 min) kun makuuhuoneesta alkoi kuulumaan kovaäänisiä ilmoituksia heräämisestä. Minua tarvitaan nyt siis toisaalla. On se vielä niin pieni.