Tapahtui eilen Ruotsissa: Melodifestivalenin voittaja valittiin. Melodifestivalen on siis sama asia kuin Euroviisut. Ruotsin karsinnat kestävät viikkotolkulla ja eilen ne siis huipentuivat finaaliin. Voittajaksi selvisi sellainen "ooppera"luritus. Nyt ovat lehdet luullakseni kaksi kuukautta täynnä voittaja-Malenan edesottamuksia (nyt kun Vickanin kihlausta on jo ehditty käsitellä muutama viikko). Mutta toukokuun puolessa välissä petytään rankasti kun viisuvoitto menee itäiseen Eurooppaan. Ja vannotetaan Carolaa osallistumaan kisoihin tulevana vuonna.

Muutamia huonekaluhankintoja pitäisi toteuttaa tässä lähiaikoina. Kysellessäni ympäriinsä, mistä sellaisia ja sellaisia kaappeja kannattaisi katsella, saan vastaukseksi poikkeuksetta - Ikea. Mutta eikö ole jotain erityisliikkeitä, jotka myisivät vain kaappeja? Ikea. Ikeaikeaikea. Selvä. Ja Ikeassa sitten vietetään koko päivä puolen Ruotsin kanssa. Mukaan kuuluu ottaa perhe, suku, naapurit ja ystävät. Siellä syödään puolessa välissä kierrosta lihapullia, kaffen aika on tunti, pari myöhemmin. Jos kapasiteetti ei ole riittänyt suurten ostopäätösten tekemiseen voi keltaisen Ikea-pussin täyttää sälällä, jota löytyy kierroksen loppupäästä. No näinhän Ikea toimii kaikkialla maailmassa, mutta täältäkö ei todella löydy vaihtoehtoja Ikealle?!? Jatkan salapoliisitutkimuksiani...

Routa ei kai Skåneen asti edes yllä, mutta ainoa jättihallikauppa, johon sunnuntaina on pidempi autojono kuin Ikeaan on puutarhakauppa. Tähän aikaan kuuluu ilmeisesti kuopia ja möyhiä erityisen ahkerasti. Onneksi ei ole pihaa.